Солени макарони на фурна
Продукти
- 200 г маслини
- 500 мл кисело мляко
- 1 ч.л. черен пипер
- 250 г царевица , сладка
- 500 г гъби , печурки
- 320 г макарони
- 500 г пилешко филе
- 420 г кашкавал
- 4 яйца
- 140 г масло
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. кимион
- 100 г галета
Начин на приготвяне
- Сваряваме макароните и ги отцеждаме добре от водата.
- Назрязваме пилешкото филе на малки парченца и ги запържваме леко.
- Разтапяме маслото и го поставяме на дъното на тавата, в която ще печем ястието.
- След това добавяме макароните, запърженото пилешко филе, гъбите, нарязаните на ситно, изчистени от костилки маслини и царевицата.
- Добавяме подправките и разбъркваме добре.
- Поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна, за 30 минути, като от време на време разбъркваме.
- След като придобие лек златист загар, заливаме със сместа от яйца, разбити в кисело мляко и най-отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и галетата.
- Връщаме във фурната за още около 10-15 минути.
- Ястието сервираме горещо.
Печено пиле с ориз
Почистваме и порцираме/нарязваме пилето. Втриваме добре всички подправки и поставяме месото в плик за...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook