Kонфитюр от ябълки с канела
Продукти
Начин на приготвяне
- В дълбок съд слагаме водата и захарта на котлона да се сварят до полугъст сироп.
- Почистваме ябълките от семките и над дръпнатия от котлона захарен сироп ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме пръчките канела и връщаме съда на котлона.
- Варим конфитюра от ябълки докато се сгъсти, като към края прибавяме и индришето (по желание). 2-3 минути преди да свалим от огъня, добавяме лимонената киселина и разбъркваме внимателно.
- Разсипваме горещия конфитюр в сухи, затоплени бурканчета, като преди това отстраняваме канелата. Затваряме ги и ги обръщаме с капачките надолу. Съхраняваме на хладно.
Студена крем супа от круши с банани
Обелваме, измиваме и нарязваме крушите. Обелваме и ...
Салата от чери домати с краставици и чушки
Почистваме, измиваме и нарязваме доматите, крастави...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook