Сос Песто

Продукти

  • 1,5 ч.ч. пармезан
    , настърган
  • 2 с.л. мента
  • 1,5 ч.ч. масло от гръцки орех
  • 1 връзка магданоз
  • 1 ч.ч. орехи
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. копър
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. В кухненски робот или пасатор смиламе ядките, магданоза, копъра и маслото от гръцки орех. Добавяме чесъна и отново разбиваме, докато стане еднородна течна смес.
  2. Прибавяме Пармезана, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме.

Съвет:

Песто може да приготвим и в хаванче. Първо стриваме добре босилека, после добавяме орехите и чесъна. Стриваме в хаванчето, докато се получи хомогенна маса. Сместа се прехвърля в купа и се добавят останалите продукти.