Сос Песто
Продукти
- 1,5 ч.ч. пармезан , настърган
- 2 с.л. мента
- 1,5 ч.ч. масло от гръцки орех
- 1 връзка магданоз
- 1 ч.ч. орехи
- 3 скилидки чесън
- 2 с.л. копър
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- В кухненски робот или пасатор смиламе ядките, магданоза, копъра и маслото от гръцки орех. Добавяме чесъна и отново разбиваме, докато стане еднородна течна смес.
- Прибавяме Пармезана, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме.
Съвет:
Песто може да приготвим и в хаванче. Първо стриваме добре босилека, после добавяме орехите и чесъна. Стриваме в хаванчето, докато се получи хомогенна маса. Сместа се прехвърля в купа и се добавят останалите продукти.
Шоколадово суфле за Свети Валентин
Натрошаваме шоколада и го разтапяме заедно с маслот...
Сос "Бешамел"
Разтапяме маслото в загрят тиган. Добавяме брашното и разбъркваме, докато не стане светло златист на ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook