Супа от говеждо месо

Продукти

  • 1 глава лук
  • 2 червени чушки
  • 1 с.л. зехтин
  • 10 г целина
  • 0,5 ч.л. черен пипер
  • 1 морков
  • 1 дафинов лист
  • 2 литра вода
  • 450 г говеждо месо
  • 400 г домати
    от консерва
  • 1 ч.л. кимион
  • 2 люти чушки
  • 2 скилидки чесън
  • 10 г магданоз
    , ситно нарязан

Начин на приготвяне

  1. Завържете говеждото с конец на интервали от 2-3 см. Поставете го в тенджера с водата, дафиновия лист, черния пипер, моркова и целината. 
  2. Оставете ястието да заври, намалете огъня и го оставете да къкри, покрито за около два часа. Открийте го и го оставете за още 20 минути, докато говеждото стане крехко. След това трябва за десет минути да се охлади. 
  3. Преместете месото в купа и с помощта на две вилици го нарежете на едро. Останалият бульон прецедете през тензух в друга купа. 
  4. В същият съд зегрейте зехтина и добавяте лука, чушките, чесъна и кимиона и разбърквате, докато омекнат. Накрая върнете при тях месото и бульона заедно с доматите. 
  5. Супата трябва да заври, след което намалете огъня и я оставете да покъкри 10 минути. 
  6. Преди да сервирате поръсете със ситно нарязания магданоз.