Продукти
-
индийско орехче
на вкус, смляно
-
сол
на вкус
-
4
стръка
магданоз
-
1
кубче
бульон
пилешки
-
30
г
масло
-
3
жълтъка
-
800
г
праз
от бялото стебло
-
500
г
картофи
-
черен пипер
на вкус
-
2
л.
вода
Начин на приготвяне
- Измиваме и обелваме картофите. Сваряваме ги в солена вода за около 20 минути.
- Измиваме много внимателно белите стъбла на праза, за да премахнем и най-малкото зрънце пясък. Нарязваме го на парчета.
- В тенджера слагаме праза да поомекне на слаб огън с маслото.
- Добавяме разредения пилешки бульон.
- Посоляваме и поръсваме с черен пипер, и оставяме да поври на слаб огън, на затворен капак около 30 минути.
- Щом се сварят картофите, ги намачкваме на пюре и ги прибавяме в тенджерата с праза.
- Разбиваме жълтъците и ги добавяме на страни от огъня с постоянно бъркане.
- Сервираме супата, поръсена с накълцан пресен магданоз в дълбока купа или супиера.