Продукти
-
1
скилидка
чесън
-
половин
лимон
-
1
връзка
магданоз
-
60
мл
зехтин
-
400
гр
свинско филе
-
2
с.л. меласа от
нар
-
черен пипер
-
1
с.л. подправка
"рас ел ханут"
Начин на приготвяне
1. Нарязваме свинското месо на кубчета, добавяме подправката "Рас ел Ханут", зехтин и объркваме добре.
2. В блендер разбиваме ситно нарязания магданоз на пюре, заедно с лимона, чесъна, сол и малко зехтин.
3. Загряваме грил-тиган и запичаме шишчетата до златисто. Сваляме ги от котлона и подправяме със сол и черен пипер. Сервираме с дресинга от магданоз върху арабска питка.
4. По желание за гарнитура можем да опечем глава лук, разрязана на две, която да овкусим с подправките.
Подправката "Рас ел Ханут" можете да намерите в специализираните магазини - zoya.bg