Свински шишчета с марокански подправки
Продукти
- 1 скилидка чесън
- половин лимон
- 1 връзка магданоз
- 60 мл зехтин
- 400 гр свинско филе
- 2 с.л. меласа от нар
- черен пипер
- 1 с.л. подправка "рас ел ханут"
Начин на приготвяне
1. Нарязваме свинското месо на кубчета, добавяме подправката "Рас ел Ханут", зехтин и объркваме добре.
2. В блендер разбиваме ситно нарязания магданоз на пюре, заедно с лимона, чесъна, сол и малко зехтин.
3. Загряваме грил-тиган и запичаме шишчетата до златисто. Сваляме ги от котлона и подправяме със сол и черен пипер. Сервираме с дресинга от магданоз върху арабска питка.
4. По желание за гарнитура можем да опечем глава лук, разрязана на две, която да овкусим с подправките.
Подправката "Рас ел Ханут" можете да намерите в специализираните магазини - zoya.bg
Телешки кюфтета с резене и пармезан
1. Омесваме каймата, пармезана, галетата и чесъна, ...
Супа от броколи и шунка
1. Задушаваме на бавен огън ситно нарязания лук, в зехтина с малко сол. Към края добавяме и ситно нар...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook