Телешки кюфтета с резене и пармезан
Продукти
- 500 гр телешка кайма
- 50 гр сирене пармезан
- 50 гр галета
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 1 глава резене
- 1 морков
- 400 гр домати консерва
- щипка захар
- магданоз
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
1. Омесваме каймата, пармезана, галетата и чесъна, подправяме със сол и черен пипер и омесваме малки кюфтенца.
2. Запържваме ги в зехтин до златисто и ги слагаме на кухненска хартия да се отцедят.
3. Задушаваме лука и резенето, които сме нарязали на ситно за около 10 мин. Добавяме нарязаните домати и щипка захар. Когато започне да ври, добавяме и кюфтенцата.
4. Сервираме поръсени с настърган пармезан и магданоз.
Запечено пикантно брюкселско зеле
1. Загряваме фурната до 200 градуса. Почистваме осн...
Свински шишчета с марокански подправки
1. Нарязваме свинското месо на кубчета, добавяме по...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook