Свинско филе по испански
Продукти
-
3
к.ч.
заквасена сметана
-
3
к.ч.
червено вино
-
1
морков
-
4
с.л.
олио
-
1
чушка
зелена
-
1
ч.л.
сол
-
1
чушка
червена
-
2
глави
лук
-
0,5
ч.л.
бял пипер
на зърна
-
1
ч.л.
кориандър
едро смлян
-
1
ч.л.
канела
едро смляна
-
500
г
свинско филе
-
200
г
картофи
Начин на приготвяне
- Нарязваме филето и го поръсваме с канелата и кориандъра.
- Нарязваме лука на ситно, а чушките, картофите и моркова нарязваме на едро.
- Загряваме олиото и изпържваме филето от всички страни, докато получи златисто-кафяв цвят.
- Поставяме зеленчуците в подходяща тавичка, отгоре поставяме филето, заливаме с малко вода и печем около 30 минути на силна фурна.
- Изваждаме ястието и го оставяме на топло.
- Размесваме добре сметаната и червеното вино, изливаме върху ястието. Оставяме да ври на силен огън за кратко време. Посоляваме и подправяме с бял пипер.
- Поднасяме със свежа салата или туршия.