Свинско филе по испански
Продукти
- 3 к.ч. заквасена сметана
- 3 к.ч. червено вино
- 1 морков
- 4 с.л. олио
- 1 чушка зелена
- 1 ч.л. сол
- 1 чушка червена
- 2 глави лук
- 0,5 ч.л. бял пипер на зърна
- 1 ч.л. кориандър едро смлян
- 1 ч.л. канела едро смляна
- 500 г свинско филе
- 200 г картофи
100 г съдържат:
- 150 калории
- 30 г мазнини
- 10 г протеини
- 5 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Нарязваме филето и го поръсваме с канелата и кориандъра.
- Нарязваме лука на ситно, а чушките, картофите и моркова нарязваме на едро.
- Загряваме олиото и изпържваме филето от всички страни, докато получи златисто-кафяв цвят.
- Поставяме зеленчуците в подходяща тавичка, отгоре поставяме филето, заливаме с малко вода и печем около 30 минути на силна фурна.
- Изваждаме ястието и го оставяме на топло.
- Размесваме добре сметаната и червеното вино, изливаме върху ястието. Оставяме да ври на силен огън за кратко време. Посоляваме и подправяме с бял пипер.
- Поднасяме със свежа салата или туршия.
Свинско с гъби
Нарязваме свинското месо на малки парчета. Приготвяме марината от олиото, лимоновия сок, червения пип...
Пикантно телешко
Натриваме месото със сол и черен пипер, шпиковаме го със сланина и го оставяме за няколко часа в черв...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook