Свинско с гъби
Продукти
- 2 ч.л. сол
- 2 с.л. лимонов сок
- 0,4 олио
- 50 г масло
- 250 г гъби
- 2 чушки
- 1 връзка пресен лук
- 2 с.л. маргарин
- 800 г свинско месо
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. горчица
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. индийско орехче настъргано
- 2 скилидки чесън
100 г съдържат:
- 200 калории
- 15 г мазнини
- 20 г протеини
- 5 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Нарязваме свинското месо на малки парчета.
- Приготвяме марината от олиото, лимоновия сок, червения пипер, захарта, горчицата, индийското орехче, сол и счукания чесън. Слагаме в нея резените от месото за няколко часа. Изваждаме месото от маринатата, подсушаваме и запържваме в маргарина.
- Нарязваме лука на ситно, чушките - на ивици, и ги добавяме към месото. Задушаваме на слаб огън до пълното омекване на месото. Посоляваме.
- Междувременно почистваме гъбите, измиваме ги и ги нарязваме на резенчета. Задушаваме ги в краве масло, докато добият кафеникав цвят и ги добавяме към ястието.
- За гарнитура може да предложим задушен ориз и салата.
Пиле фрикасе
Почистваме и сваряваме пилето в посолена вода,.След това го накъсваме или нарязваме на парчета, които...
Свинско филе по испански
Нарязваме филето и го поръсваме с канелата и кориандъра. Нарязваме лука на ситно, а чушките, картофит...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook