Пиле фрикасе
Продукти
- черен пипер
- сол
- 2 с.л. лимонов сок
- 3 жълтъка
- 1 с.л. червен пипер
- 6 с.л. олио
- 5 с.л. брашно
- 1 пиле
- 25 г масло
100 г съдържат:
- 260 калории
- 30 г мазнини
- 20 г протеини
- 6 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Почистваме и сваряваме пилето в посолена вода,.
- След това го накъсваме или нарязваме на парчета, които запържваме в маслото до зачервяване.
- В дълбок тиган или тенджера запържваме брашното с олиото, до златисто.
- Добавяме червения пипер и прецедения бульон от пилето.
- Оставяме да поври няколко минути, като периодично разбъркваме.
- След това снемаме соса от огъня и го застройваме с жълтъците, разбити в лимоновия сок.
- Добавяме сол и черен пипер на вкус, разбъркваме добре и с него заливаме месото.
Пиле с бяло вино
Смесваме брашното, солта, черния пипер и естрагона. В сместа овалваме месото. В тиган загряваме част ...
Свинско с гъби
Нарязваме свинското месо на малки парчета. Приготвяме марината от олиото, лимоновия сок, червения пип...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook