Талиатели с гъби

Продукти

  • 80 г броколи
    , задушени
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 с.л. масло
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 2 скилидки чесън
    , накълцани на ситно
  • 300 г гъби
    , нарязани на едро
  • 2 с.л. зехтин
  • 350 г талиатели

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме талиателите според инструкциите на опаковката, до полуготовност и ги отцеждаме.
  2. Междувременно нарязваме и запържваме гъбите заедно с чесъна, в зехтина, до омекване, за около 6-7 минути.
  3. Добавяме водата и овкусяваме със сол и черен пипер. 
  4. Оставяме сосът да къкри, докато се изпари половината течност. Добавяме талиателите, броколите и маслото, и разбъркваме. 
  5. Сервираме ястието веднага.