Продукти
-
250
г
коприва
-
1
връзка
копър
-
1
връзка
зелен лук
-
1
връзка
магданоз
-
1
авокадо
-
0,5
лимон
, прясно изцеден на сок
-
0,5
глава
броколи
-
1
краставица
-
80
мл.
зехтин
-
4
с.л.
сусамов тахан
-
3
скилидки
чесън
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме добре копривата.
- В купа пасираме копривата, заедно с копъра, магданоза, зеления лук, лимоновия сок, сусамовия тахан и чесъна.
- Почистваме и нарязваме броколите, и в отделна купа ги пасираме заедно с 1 литър вода, до получаването на кремообразна смес.
- Почистваме и рендостваме краставицата.
- След това в дълбока купа смесваме всичко и овкусяваме със зехтина.
- Добавяме сол на вкус и разбъркваме добре.
- Преди сервиаране, по желание може да гарнираме с малко кисело мялко и ситно нарязан копър.