Продукти
-
50
г
пармезан
-
3
скилидки
чесън
-
50
г
талиатели
-
3
домата
-
1
щипка
кедрови ядки
-
150
г
сирене "рикота"
-
200
г
спанак
-
200
г
телешко бонфиле
Начин на приготвяне
- Сваряваме талиатели в подсолена вода.
- За доматения сос обелваме доматите и ги нарязваме на малки кубчета. В зехтин запържваме скилидка чесън, добавяме доматите, сол, черен пипер и малко захар.
- В друг тиган, с малко зехтин, запичаме кедрови ядки, добавяме и задушаваме спанака, поръсваме със сол и черен пипер, както и с нарязан на ситно чесън. Прецеждаме от мазнината.
- В купа смесваме рикотата и спанака заедно с черен пипер и сол.
- Нарязваме телешкото на медальони. Овкусяваме със сол и черен пипер. Запържваме в зехтин.
- Сипваме талиателите към доматениая сос. Върху телешкото слагаме от сместа с рикота и поръсваме с настърган пармезан.
- Сервираме талиателите със соса и отгоре нареждаме парчетата телешко.