Телешка кaмпаньола
Продукти
- 50 г пармезан
- 3 скилидки чесън
- 50 г талиатели
- 3 домата
- 1 щипка кедрови ядки
- 150 г сирене "рикота"
- 200 г спанак
- 200 г телешко бонфиле
Начин на приготвяне
- Сваряваме талиатели в подсолена вода.
- За доматения сос обелваме доматите и ги нарязваме на малки кубчета. В зехтин запържваме скилидка чесън, добавяме доматите, сол, черен пипер и малко захар.
- В друг тиган, с малко зехтин, запичаме кедрови ядки, добавяме и задушаваме спанака, поръсваме със сол и черен пипер, както и с нарязан на ситно чесън. Прецеждаме от мазнината.
- В купа смесваме рикотата и спанака заедно с черен пипер и сол.
- Нарязваме телешкото на медальони. Овкусяваме със сол и черен пипер. Запържваме в зехтин.
- Сипваме талиателите към доматениая сос. Върху телешкото слагаме от сместа с рикота и поръсваме с настърган пармезан.
- Сервираме талиателите със соса и отгоре нареждаме парчетата телешко.
Запечено картофено пюре
Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги от...
Палачинки "Патат"
Нарязваме картофите, лука и чесъна. Поставяме ги в блендер, като добавяме яйца, картофено нишесте, ба...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook