Адана кебап
Продукти
- 1 лимон
- 1 с.л. риган
- магданоз
- 1 ч.л. смляно чили
- 1 с.л. черен пипер
- 2 с.л. сол
- 1 с.л. чесън
- 2 червени чушки
- 1 глава лук
- 2 кг агнешка кайма
Начин на приготвяне
1. В голяма купа за смесвaме месото, смлените чушки и лук. Добавяме всички подправки и разбъркваме добре.
2. Покриваме и слагаме в хладилника за една нощ.
3. Смесваме нарязан лук, риган, лимонов сок в малка купа с капак и слагаме в хладилник.
4. Оформяме с ръце месото върху плоски шишове за кебап.
5. Печем върху гореща скара в продължение на 3-4 минути от всяка страна.
6. Сервираме със сос от кисело мляко и нарязания лук с лимон и подправките. По желание можем да приготвим и турски пилаф и да изпечем домати, разрязани на половинки на скарата.
Гювеч от пресни зеленчуци
1. Нарязваме чушките, тиквичките и зеления фасул. Обелваме и нарязваме картофите и лука на кубчета. 2...
Пиле с бамя
1. Почистваме бамята от дръжките и я накисваме в оцет и 2 ч.ч. вода2. Нарязваме пилето на порции и го...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook