Телешка шкембе чорба (Вариант 2)

Продукти

  • 1 кг телешко шкембе
  • сол
  • черен пипер
  • 1 .с.л. червен пипер
  • 3 с.л. краве масло
  • 2 яйца
  • 1 с.л. оцет
  • 2 с.л. брашно

Начин на приготвяне

1. Сваряваме телешкото шкембе, по възможност в тенджера под налягане. Нарязваме го на малки лентички и прецеждаме бульона.

2. Запържваме леко брашното с маслото и червения пипер и започваме да доливаме топлия бульон. Добавяме нарязаното шкембе и сол на вкус и оставяме около 5-6 минути да поври, докато започне да се сгъстява.

3. Сваляме от котлона. Разбиваме 2 яйца с оцет (или лимонов сок по желание) и застройваме супата. Внимаваме да не се пресече, предварително изравняваме температурата на застройката и бульона и тогава я добавяме.

4. По желание сервираме с дресинг от счукан чесън и оцет.