Продукти
-
1
кг
телешко шкембе
-
сол
-
черен пипер
-
1
.с.л.
червен пипер
-
3
с.л.
краве масло
-
2
яйца
-
1
с.л.
оцет
-
2
с.л.
брашно
Начин на приготвяне
1. Сваряваме телешкото шкембе, по възможност в тенджера под налягане. Нарязваме го на малки лентички и прецеждаме бульона.
2. Запържваме леко брашното с маслото и червения пипер и започваме да доливаме топлия бульон. Добавяме нарязаното шкембе и сол на вкус и оставяме около 5-6 минути да поври, докато започне да се сгъстява.
3. Сваляме от котлона. Разбиваме 2 яйца с оцет (или лимонов сок по желание) и застройваме супата. Внимаваме да не се пресече, предварително изравняваме температурата на застройката и бульона и тогава я добавяме.
4. По желание сервираме с дресинг от счукан чесън и оцет.