Close search

Телешка шкембе чорба (Вариант 2)

5.0
от общо 126 глас
Време: 60
Ниво: лесно
Порции: 6
Сервирай с 7 bfe91ad4a9149c580da79081cac57ece5cb1c8de2699e345b704bc2e98a418ae Ракия

Телешка шкембе чорба (Вариант 2) photo-credit Вкусна шкембе чорба със застройка

Начин на приготвяне

1. Сваряваме телешкото шкембе, по възможност в тенджера под налягане. Нарязваме го на малки лентички и прецеждаме бульона.

2. Запържваме леко брашното с маслото и червения пипер и започваме да доливаме топлия бульон. Добавяме нарязаното шкембе и сол на вкус и оставяме около 5-6 минути да поври, докато започне да се сгъстява.

3. Сваляме от котлона. Разбиваме 2 яйца с оцет (или лимонов сок по желание) и застройваме супата. Внимаваме да не се пресече, предварително изравняваме температурата на застройката и бульона и тогава я добавяме.

4. По желание сервираме с дресинг от счукан чесън и оцет.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност