Продукти
-
0,5
кг
телешко месо
-
1
ч.ч.
ориз
-
2,5
ч.ч.
бульон
, телешки (в който варим месото)
-
50
г
маслини
-
1
глава
лук
-
250
г
гъби
-
2
моркова
-
1
с.л.
чубрица
-
3
с.л.
олио
-
сол
Начин на приготвяне
- Нарязваме телешкото месо на хапки и го сваряваме за около 2 часа, до пълното му омекване.
- Измитият и почистен ориз запържваме в олиото до прозрачност. Към него добавя ме ситно нарязаният лук, заедно с морковите, нарязани на колелца и разполовените гъби.
- Задушаването продължава още няколко минути.
- След това добавяме подправките и изсипваме ориза в тавичка.
- Отгоре поставяме парчетата месо и нарязаните на колелца маслини.
- Заливаме ястието с бульона, в който се е варило месото.
- Печем до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.
* Рецептата и снимката към нея са предоставени от shake.bg, където онлайн може да закупите и всички необходими за приготвянето й продукти.