Телешко печено с бял синап
Продукти
-
0,5
ч.л.
чесън
,сух
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
с.л.
бял синап
-
125
г
масло
-
2
кг
телешко месо
-
0,5
ч.л.
сол
Начин на приготвяне
- Месото се оставя на стайна температура за около час. Синапът и черният пипер се стриват в хаванче.
- Маслото, размекнато на стайна температура, се слага в купа и се разбърква със стритите подправки, чесъна и солта.
- Месото се нарязва и се намазва с ароматната смес. Поставя се върху скара в тава и се пече в загрята на 160 градуса фурна, докато месото достигне 64 градуса температура във вътрешността. След първия половин час с термометър се проверява температурата през 5–10 минути. Общото време за печене в случая е 1 час и 15 минути.
- Оставя се да почине за 15 минути, като се покрива с алуминиево фолио. После се сервира с гарнитура по избор.