Телешко печено с бял синап
Продукти
- 0,5 ч.л. чесън ,сух
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. бял синап
- 125 г масло
- 2 кг телешко месо
- 0,5 ч.л. сол
Начин на приготвяне
- Месото се оставя на стайна температура за около час. Синапът и черният пипер се стриват в хаванче.
- Маслото, размекнато на стайна температура, се слага в купа и се разбърква със стритите подправки, чесъна и солта.
- Месото се нарязва и се намазва с ароматната смес. Поставя се върху скара в тава и се пече в загрята на 160 градуса фурна, докато месото достигне 64 градуса температура във вътрешността. След първия половин час с термометър се проверява температурата през 5–10 минути. Общото време за печене в случая е 1 час и 15 минути.
- Оставя се да почине за 15 минути, като се покрива с алуминиево фолио. После се сервира с гарнитура по избор.
Панирани чушки с галета
Чушките се изпичат, обелват и почистват от семената.Посоляват се и се панират в брашно.Оставят се да ...
Рибай стек със зехтин
Подсушете стековете много добре, след което ги подправете с малко сол и черен пипер.Сипете в добре за...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook