Яйчен крем с ягоди

Продукти

  • 80 г ягоди
  • 2 с.л. масло
  • 300 мл. прясно мляко
    топло
  • 0,5 ч.ч. пудра захар
  • 1 ч.ч. захар
  • 5 яйца
  • 1 с.л. ром
  • 1 ванилия

Начин на приготвяне

  1. В малка тенджера смесваме яйцата и захарта на кристали. Слагаме и загряваме на слаб огън, като разбъркваме непрекъснато, докато получим гъст крем. Сваляме крема от огъня, продължавайки да го разбъркваме, докато изстине.
  2. В друг съд разбиваме на крем маслото и пудрата захар. Разбивайки, постепенно добавяме прясното мляко. След това постепенно добавяме и яйчената смес, като отново разбиваме непрекъснато. Добавяме ванилията и рома.
  3. Почистваме и нарязваме ягодите и ги подреждаме на дъното на чаша. Отгоре изсипваме крема. 
  4. По желание, гарнираме с парче ягода и сервираме.