Продукти
-
100
мл.
бяло вино
-
1
с.л.
оцет
-
2
скилидки
чесън
-
20
г
каперси
-
1
бр.
сьомга
, филе
-
магданоз
и черен пипер за гарниране, по желание
Начин на приготвяне
- В съд с капак, задушаваме сьомгата заедно с нарязания чесън, оцета и виното.
- Изваждаме рибата. При пробване с вилица, тя трябва да се раздробява лесно.
- Добавяме каперсите и варим соса още около 3 минути отделно от рибата.
- Сервираме сьомгата, полята със соса с каперси, като по желание, може да гарнираме с малко пресен магданоз и черен пипер.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).