Продукти
-
2
с.л. нарязан
копър
-
100
мл
вода
-
100
мл.
зеленчуков или пилешки бульон
-
2
с.л.
узо
-
1
ч.л.
захар
-
1
ч.л.
сол
-
4
с.л.
масло
-
2
броя
фенел
-
лимонов сок
Начин на приготвяне
1. Отряваме върховете на фенела, нарязваме ги на четвъртинки по дължина като внимаваме да не се разпаднат.
2. Разтопяваме маслото в голям тиган и запържваме леко на средно-висока температура, добавяме и копър, готвим около 2 минути. Поръсваме сол и захар докато леко се карамелизира.
3. Добавяме узо, бульона и водата. Оставяме течността да изври и намаляваме на ниска температура за още около 10 мин.
4. Сервираме поръсено с лимонов сок. Подходящо е за гарнитура на червени и бели меса.