Запечен фенел
от общо
127 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- 2 с.л. нарязан копър
- 100 мл вода
- 100 мл. зеленчуков или пилешки бульон
- 2 с.л. узо
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 4 с.л. масло
- 2 броя фенел
- лимонов сок
Начин на приготвяне
1. Отряваме върховете на фенела, нарязваме ги на четвъртинки по дължина като внимаваме да не се разпаднат.
2. Разтопяваме маслото в голям тиган и запържваме леко на средно-висока температура, добавяме и копър, готвим около 2 минути. Поръсваме сол и захар докато леко се карамелизира.
3. Добавяме узо, бульона и водата. Оставяме течността да изври и намаляваме на ниска температура за още около 10 мин.
4. Сервираме поръсено с лимонов сок. Подходящо е за гарнитура на червени и бели меса.
Сладък омлет
1. Изстискваме сока на половин лимон и го смесваме с крема сиренето. Добавяме ореховото олио, ванилия...
Спагети Ал Неро ди Сепия
1. Загряваме зехтина в тиган, сотираме чесъна и пеперончиното, като разбъркваме около 30 секунди.2. И...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook