Запечен фенел
от общо
127 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- 2 с.л. нарязан копър
- 100 мл вода
- 100 мл. зеленчуков или пилешки бульон
- 2 с.л. узо
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 4 с.л. масло
- 2 броя фенел
- лимонов сок
Начин на приготвяне
1. Отряваме върховете на фенела, нарязваме ги на четвъртинки по дължина като внимаваме да не се разпаднат.
2. Разтопяваме маслото в голям тиган и запържваме леко на средно-висока температура, добавяме и копър, готвим около 2 минути. Поръсваме сол и захар докато леко се карамелизира.
3. Добавяме узо, бульона и водата. Оставяме течността да изври и намаляваме на ниска температура за още около 10 мин.
4. Сервираме поръсено с лимонов сок. Подходящо е за гарнитура на червени и бели меса.
Сладък омлет
1. Изстискваме сока на половин лимон и го смесваме с крема сиренето. Добавяме ореховото олио, ванилия...
Спагети Ал Неро ди Сепия
1. Загряваме зехтина в тиган, сотираме чесъна и пеперончиното, като разбъркваме около 30 секунди.2. И...
принтирай
приготви
добави в любими
4 Коментара
Good website! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a great day! slot resmi
i wish to have some diamond necklace but they are quite expensive,, rtp slot
i wish to have some diamond necklace but they are quite expensive,, rtp slot
It really is perfect time to make several plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to recommend you few useful points or advice. Maybe you can publish next articles referring to this post. I want to read more things about it! toca si esarfa absolvire