Close search

Запечен фенел

5.0
от общо 127 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Запечен фенел photo-credit Запечен фенел

Продукти

Начин на приготвяне

1. Отряваме върховете на фенела, нарязваме ги на четвъртинки по дължина като внимаваме да не се разпаднат.

2. Разтопяваме маслото в голям тиган и запържваме леко на средно-висока температура, добавяме и копър, готвим около 2 минути. Поръсваме сол и захар докато леко се карамелизира.

3. Добавяме узо, бульона и водата.  Оставяме течността да изври и намаляваме на ниска температура за още около 10 мин.

4. Сервираме поръсено с лимонов сок. Подходящо е за гарнитура на червени и бели меса.

Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност