Запечен патладжан с моцарела

Продукти

  • босилек
  • зехтин
  • 5 с.л. олио
  • 250 г моцарела
  • риган
  • 4 печени червени чушки
  • 3 скилидки чесън
  • сол
  • черен пипер
  • 1 глава лук
  • 4 домата
  • 4 патладжана

Начин на приготвяне

1. Измиваме и нарязваме патладжаните по дължина като ветрило. Отрязваме дръжките. Посоляваме и оставяме да се изцедят, доколкото е възможно.

2. Загряваме мазнината и задушаваме ситно нарязания лук и чесън с малко вода, сол и черен пипер. Добавяме ригана и обелените и нарязани на кубчета домати. Почистваме изпечените червени чушки и ги нарязваме на лентички и добавяме в соса. Готвим около 5-8 мин.

3. Намасляваме тавичка и нареждаме патладжаните като ветрило. Поливаме с доматения сос, поръсваме със зехтин и слагаме в предварително загрята фурна и печем около 30-40 мин. на 200 градуса.  Преди да ги извадим, поставяме кръгчета моцарела, за да се запекат.

4. Гарнираме с листенца пресен босилек.