Продукти
-
2
скилидки
чесън
-
2
с.л.
оцет
-
зехтин
-
сол
-
1
фенел
-
2
моркова
-
1
глава
червен лук
-
2
картофа
-
1
бр.
ряпа
-
1
глава
целина
-
2
глави
цвекло
-
1
стрък пресен
розмарин
Начин на приготвяне
1. Почистваме добре зеленчуците и ги нарязваме на едри кубчета.
2. Подготвяме тавичка за печене и нареждаме зеленчуците върху хартия за печене. Овкусяваме ги със сол, зехтин и ги печем на 180 градуса за около 25-30 мин.
3. Малко преди да станат готови, правим дресинг от счукания чесън, оцет, листенца розмарин и малко зехтин и поливаме зеленчуците. Оставяме да се допекат още малко и сервираме топли като гарнитура към бели или червени меса.