Продукти
-
2
с.л. сос
шрирача (sriracha)
-
черен пипер
-
сол
-
1
мандарина
-
3
с.л.
мед
-
3
с.л.
оризов оцет
-
0,5
ч.ч.
зехтин
-
500
гр
брюкселско зеле
Начин на приготвяне
1. Загряваме фурната до 200 градуса. Почистваме основата на зелето и го нарязваме на половинки.
2. В голяма купа, разбъркваме зехтина с оцета, меда, сока на мандарината и сос Sriracha. Добавяме брюкселското зеле. Подправяме го със сол и черен пипер на вкус.
3. Разстиламе брюкселското зеле върху хартия за печене, като го обръщаме с нарязаната страна надолу. Поливаме със зехтин, ако има нужда. Можем за повече аромат да сложим и коричките на мандарината.
4. Печем около 30 мин. докато стане златисто и карамелизирано. Сервираме топло. Можем да го използваме за гарнитура към пилешко месо на скара, свинско печено и др.