Close search

Запечено пикантно брюкселско зеле

3.8
от общо 130 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Запечено пикантно брюкселско зеле photo-credit Запечено пикантно брюкселско зеле

Начин на приготвяне

1. Загряваме фурната до 200 градуса. Почистваме основата на зелето и го нарязваме на половинки.

2. В голяма купа, разбъркваме зехтина с оцета, меда, сока на мандарината и сос Sriracha. Добавяме брюкселското зеле. Подправяме го със сол и черен пипер на вкус.

3. Разстиламе брюкселското зеле върху хартия за печене, като го обръщаме с нарязаната страна надолу. Поливаме със зехтин, ако има нужда. Можем за повече аромат да сложим и коричките на мандарината.

4. Печем около 30 мин. докато стане златисто и карамелизирано. Сервираме топло. Можем да го използваме за гарнитура към пилешко месо на скара, свинско печено и др.

3 Коментара

  1. Small
    Анонимен

    It’s difficult to get knowledgeable folks on this topic, but the truth is be understood as what happens you’re preaching about! Thanks link klik88

  2. Small
    Анонимен

    i like to search the internet for new kitchen gadgets to add to my kitchen;; koi toto

  3. Small
    roba absolvire

    I believe this web site has got very excellent indited articles content . roba absolvire

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност