Домашна бисквитена торта
Продукти
- 20 гр кокосови стърготини
- 1 пак. ванилия
- 1 тъмен шоколад
- 22 обикновени бисквити
- 40 гр масло
- 80 гр нишесте
- 150 гр захар
- 1 л. прясно мляко
Начин на приготвяне
1. Завираме на котлона 1 л. мляко със 150 гр захар. Разтваряме нишестето в малко мляко и добавяме към сместта с непрестанно бъркане.
2. Сваляме от котлона и бъркаме докато започне да се охлажда и добавяме ванилията.
3. Разтапяме шоколада на водна баня.
4. В правоъгълна тавичка нареждаме малко крем, върху него ред бисквити и поръсваме с разтопения шоколад. Така редуваме ред бисквити, шоколад и ред крем, като завършваме последния пласт с крем.
5. Оставяме в хладилник поне за 3-4 часа. Преди да сервираме, поръсваме с кокосови стърготини и разтопен шоколад.
Запечено пикантно брюкселско зеле
1. Загряваме фурната до 200 градуса. Почистваме осн...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook