Здравословни лимонови сладки

Продукти

  • 1 желатин
  • 1 ч.л. ванилия
  • 2 с.л. мед
  • 0,3 ч.ч. кокосово масло
    , (разтопено)
  • 0,3 ч.ч. ябълково пюре
  • 1 с.л. лимонова кора
    , прясно настъргана
  • 0,3 ч.ч. лимонов сок прясно изцеден
  • 0,3 ч.л. куркума (за оцветяване)
  • 0,3 ч.л. морска сол
  • 0,8 ч.л. сода
    за хляб
  • 1 ч.л. лимонтузу
  • 0,3 ч.ч. кокосово брашно
  • 0,3 ч.ч. арарут брашно
  • за глазурата:
  • 0,3 ч. арарут брашно
  • 2 с.л. мед
  • 1,5 с.л. лимонов сок
    , прясно изцеден

Начин на приготвяне

  1. За сладките: В малка купа смесваме сухите съставки: кокосовото брашно, арарут брашното, солта, лимонтузуто и содата. 
  2. В голяма купа или миксер правим еднородна смес от ябълковото пюре, кокосовото масло, лимоновата кора, меда и ванилията. 
  3. Смесваме 1 супена лъжица желатин с 1 супена лъжица хладка вода. Добавяме 2 супени лъжици вряла вода. Разбъркваме, докато сместа се разтвори напълно и стане пенлива. 
  4. Добавяме желатина в миксера и разбиваме на средна степен. 
  5. Добавяме сухите съставки в миксера и разбиваме на умерена степен. 
  6. Печем в предварително загрята на 160 градуса фурна, и докато станат златисто-кафяви около ръбовете и леко твърди на пипане. Изчакваме да изстинат.
  7. За глазурата: смесваме всички съставки и разбъркваме добре. Поръсваме върху изстиналите бисквитки с помощта на лъжица. 
  8. Оставяме бисквитите на стайна температура, ако искаме да са по-пухкави и меки, или в хладилник, за да станат по-твърди и стегнати.

* Рецептата е адаптирана от empoweredsustenance.com