Начин на приготвяне
- Сваряваме корите за лазаня според инструкциите на опаковката.
- Почистваме и нарязваме зеленчуците и ги поставяме в намаслена тавичка.
- Добавяме оцета, зехтина, чесъна и розмарина.
- Разбъркваме добре и ги запичаме във фурна за 15 минути, или докато покафенеят и омекнат.
- Покриваме дъното на тавичка с бешамелов сос. Добавяме кора за лазаня, сирене, зеленчуци и редуваме отново кора, сирене, зеленчуци. Отгоре завършваме с кори и сос "Бешамел".
- Печем на 200 градуса, около 40 минути, докато лазанята хване златиста коричка.
- Малко преди края настъргваме кашкавала.
- Сервираме със свежа салата по избор.
* Рецепта за сос "Бешамел" може да откриете тук.
|