Зеленчукова лазаня

Продукти

  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 1 ч.ч. спанак
  • 1 ч.ч. кашкавал настърган
  • 1 ч.ч. сирене настъргано
  • сос "бешамел" (приготвя се от 5 с.л. брашно, 5 с.л. масло или олио и 600 мл. студено прясно мляко)
  • 0,5 ч.л. розмарин
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. зехтин или олио
  • 1 глава червен лук
  • 2 чушки
  • 1 тиквичкa
  • 150 г гъби
  • 1 пакет кори за лазаня

Време: 55 мин.
Ниво: средно

Large zelenchukova lazanya

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме корите за лазаня според инструкциите на опаковката.
  2. Почистваме и нарязваме зеленчуците и ги поставяме в намаслена тавичка. 
  3. Добавяме оцета, зехтина, чесъна и розмарина. 
  4. Разбъркваме добре и ги запичаме във фурна за 15 минути, или докато покафенеят и омекнат.
  5. Покриваме дъното на тавичка с бешамелов сос. Добавяме кора за лазаня, сирене, зеленчуци и редуваме отново кора, сирене, зеленчуци. Отгоре завършваме с кори и сос "Бешамел".
  6. Печем на 200 градуса, около 40 минути, докато лазанята хване златиста коричка.
  7. Малко преди края настъргваме кашкавала.
  8. Сервираме със свежа салата по избор. 

* Рецепта за сос "Бешамел" може да откриете тук.