Зимен сладкиш с ябълки и канела

Продукти

Начин на приготвяне

1. Сладкишът с ябълки и канела се приготвя  без брашно, а с галета. Ако имате останал стар хляб, трябва да го изпечете във фурната и след като изстине да го смелите в блендер, за да получите галета.

2. Яйца и захарта се разбъркват с тел или миксер на ниска скорост до получаване на лека пяна. Добавяме останалите течни продукти - прясното мляко и олиото. Разбъркваме се до получаване на хомогенна смес.

3. Сухите съставки се смесват и ги обавяме към течните. След това се настъргваме ябълките и също ги прибавяме. Цялата смес се изсипва в тавичка с размер 20х25 см., предварително намазана с олио и поставена хартия за печене.

4. Сладкишът се изпича на 170 градуса за около 25 минути. Проверява се дали е готов с клечка за зъби.

5. След като изстине поръсваме с пудра захар.