Close search

Пътуване с чаша

Пътуване с чаша Пътуване с чаша Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Да, Трифон Зарезан си е български празник и се върти около виното, но ако тази година търсиш малко разнообразие, прегледай списъка, който колегите от termo.bg са подготвили. 

Pivni Lazne Bernard, Прага, Чехия

Какво ще кажеш буквално да се къпеш в първокласна чешка бира, докато пиеш неограничени количества от кехлибарената течност? И двете можеш да правиш в пражката бирена спа Pivni Lazne Bernard. Традицията на къпането в бира в чешката столица идва още от Средновековието, когато се е вярвало, че това е полезно за кожата. След час пийване и киснене можеш да се отдадеш на масаж и дори да подремнеш в едно от специалните легла в спа центъра.

Лозята на Мендоса, Аржентина

Снимка: vinesofmendoza.com

Малко места са по-привлекателни за почитателите на чашката от винената столица на Аржентина. Изключителната изба Vines of Mendoza, разположена в центъра на града, предлага над 100 различни бутикови бутилки, с акцент върху вината от долината Уко. Избери дегустация на 5 различни етикета, повече подробности за които ще научиш от местните експерти. Само не забравяй да поръчаш и плато сирена, за да не те замае прекалено бързо малбека.

Billecart Salmon, Шампан, Франция

Billecart Salmon е една от последните семейни изби в Шампан. Идеална е за тези, които търсят по-изтънчен начин да се омотаят. Скромната дегустационна зала е разположена точно до поразяващия семеен замък, построен в сърцето на Марой-сюр-Аи. Опитай прекрасното розе „Брут“ и не пропускай обиколката на усойните исторически изби, непроменени от 40-те години на 19-и век и претъпкани с изкушаващи бутилки.

Дегустация на уиски на остров Джура, Шотландия

Близкият Исли е известен със своето впечатляващо сингъл малц уиски, но пътуването до остров Джура е мечта за всеки любител на шотландската напитка. По време на обиколката в малката дестилерия в селцето Крейгхаус (организира се всеки ден от 11 до 14 ч.) ще разбереш как местното уиски се прави с помощта на прясната вода от величествените планини Папс. След това можеш да се насочиш към магазина и да си купиш бутилка-две от стоплящото гърлото, опушено уиски „Суперстишън“.

Elsa, Ню Йорк, САЩ

Барът Elsa е истинска институция в нюйоркския район Ийст Вилидж, а коктейлите му са едновременно смъртоносни и легендарни. Подходът на заведението към напитките е пълна противоположност на този на консервативните барове в скъпарските хотели. Започни с „Покана за обезглавяване“, който съдържа джин, жасмин, сироп от зелен чай и портокалов ликьор и ще те подготви за вечерта. След като вдигнеш градуса, премини на „Смъртта на любимеца на дамите“ - смес от ръж, клен, скоч „Лафройг“ и лимон, която ще те отнесе в щастлива безпаметност.

Тур с полска храна и водка, Краков, Полша

Ако настояваш да се надпиваш с поляк, започни с тези питиета. Снимка: Tim Lucas/Flickr

Тази кратка обиколка се организира от местната фирма Crazy Guides и предлага обилни полски ястия, прокарвани от пет различни вида полски алкохол. Освен традиционната водка, можеш да гаврътнеш и ръжена водка „Виборова“, както и „Сливовица“, която си е точно това, което значи и на български.

Вижте останалите дестинации тук.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност