Close search

Агнешко бутче върху дроб-сарма

3.4
от общо 130 гласа
Време: 2 ч.
Ниво: средно
Порции: 6

Агнешко бутче върху дроб-сарма photo-credit Агнешко бутче върху ароматна дроб-сарма

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме агнешкото бутче и набора за дроб-сарма в дълбока тенджера за варене. Пълним я с вода (около 1 литър) и добавяме ракията. 
  2. След като кипне месото и дреболиите, отстраняваме кръвта изплувала на повърхността, и оставяме да поврат още 30 минути. 
  3. През това време подготвяме останалите продукти. Накисваме оризът в купичка с вода. Почистваме стръковете лук, гъбите и зелените подправки (девесил и джоджен), измиваме ги и ги нарязваме на ситно. 
  4. След като минат 30-те минути, отстраняваме месото и дреболиите от котлона. Изваждаме дреболиите в чиния и ги оставяме за 40 минути да се охладят. Изхвърляме водата, в която са се варили дреболиите. Бутчето оставяме цяло, а сварената карантия нарязваме на дребно. 
  5. Към нарязаните съставки на набора за дроб-сарма, добавяме ориза, гъбите, лука и стафидите. Слагаме ги на дъното на дълбока тава за печене (с размери 40-25-7 см.). Отгоре ги поръсваме със сол, червен пипер и зелените подправки. Добавяме 600 мл. вода. Най-отгоре слагаме бутчето и внимателно поливаме всичко с олиото. 
  6. Ястието покриваме с алуминиево фолио за печене. Печем при 180 градуса, 90 минути. След това отстраняваме фолиото и връщаме за печене още 10 минути. (Така бутчето хваща приятна златиста коричка). 
  7. При сервиране, отрязваме месото на порция и поднасяме върху "подложка" от дробинето с ориза. По желание, може да гарнираме с резен лимон.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK