Close search

Барбун по ориенталски

4.5
от общо 129 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Барбун по ориенталски photo-credit Вкусен барбун с копър и мащерка

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Приготвяме гъст доматен сос от 1 супена лъжица олио, 1 глава накълцан лук, обелените и нарязани на четвъртинки домати, мащерка и копър. Посоляваме и обилно поръсваме с черен пипер. Когато е готов сосът, добавяме бялото вино и оставяме соса отново да кипне. Чак тогава прибавяме шафран.
  2. През това време на дъното на тавичката нареждаме останалият лук, нарязан на колелца. Отгоре разполагаме изчистените и измити рибки. Върху всяка рибка поставяме по 1 резенче лимон. Заливаме с доматения сос и печем 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
  3. Можем да сервираме ястието както топло, така и студено. 
Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK