Close search

Чийзкейк с авокадо и лайм

5.0
от общо 126 глас
Време: 3 ч.
Ниво: средно
Порции: 8

Чийзкейк с авокадо и лайм photo-credit Освежаващ чийзкейк с авокадо и лайм

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме или смиламе в блендер бисквитите. Добавяме мекото масло и смесваме много добре. Изсипваме на дъното на тавичка с подвижни стени. Изравняваме добре и поставяме за около 40-50 минути в хладилник да стегнат. 
  2. През това време приготвяме крема, като почистваме, нарязваме и пасираме авокадото. Претриваме го през цедка и му добавяме малко сок от лайм (за да не потъмнее). 
  3. В купа разбиваме маскарпонето със захарта. Добавяме сока от лайм, ванилията и авокадото. Прибавяме яйцата и разбиваме добре. След това добавяме сметаната и отново разбиваме добре. 
  4. Така полученият крем поставяме върху студения блат и поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печем 40 минути, докато стените стегнат,а средата все още се поклаща при местене на формата. 
  5. Оставяме да изстине добре и поставяме в хладилник да стегне за около 2-3 часа. 
  6. След това отстраняваме стената на тавичката, поръсваме с кората от лайм, декорираме с резенче лайм и сервираме. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK