Close search

Джинджифилов кекс със стафиди и бял шоколад

5.0
от общо 126 глас
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Джинджифилов кекс със стафиди и бял шоколад photo-credit Джинджифилов кекс със стафиди и бял шоколад

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В купа разбиваме яйцата и захарта на гъст сняг. 
  2. В друга купа смесваме всички сухи съставки и прибавяме половината от тях към белтъчената смес. Разбиваме отново. 
  3. След това добавяме млякото и маслото (или олиото). Разбъркваме. 
  4. Накрая добавяме и останалите сухи съставки, и разбиваме много добре, до получаване на гладка смес. 
  5. Добавяме натрошения шоколад и стафидите. 
  6. Изсипваме сместа в намаслена и набрашена кексова форма и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, до готовност. (Проверяваме с клечка за зъби дали кексът е изпечен във вътрешността си.) 
  7. Преди сервиране, по желание поръсваме с пудра захар и гарнираме с цедено кисело мляко.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK