Close search

Есенна салата здравословноApple

5.0
от общо 129 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Есенна салата photo-credit Хрупкава туршия със свежи зеленчуци

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и рендосваме морковите, а зелето нарязваме на тънки ивички. Накълцваме чесъна, магданоза и копъра.
  2. Сваряваме саламура от водата, солта, захарта и дафиновите листа. След като отместим от огъня, прибавяме и оцета.
  3. Заливаме зеленчуците, разбъркваме ги и ги оставяме да "втасат" 3 дни на хладно, покрити с тензух (не затваряме с капак, сместа трябва да диша). Може да консумираме и веднага.

След тридневния срок на втасване, трябва да държим салатата в хладилника, в затворени буркани докато свърши салатката. Хубавото на тази туршия е, че запазва витамините на зеленчуците, защото няма варене, попарване, нито дълго втасване. Освен това, е и умерено солена за разлика от повечето други рецепти за втасало зеле.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK