Close search

Еврейски сладък хляб "Халла"

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Еврейски сладък хляб "Халла" photo-credit Еврейски сладък хляб

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Маята се размива в голяма купа с топлата вода (около 45 ºС). Добавят се медът, яйцата, олиото и солта. 
  2. Брашното се добавя малко по малко при непрекъснато бъркане, след което се замесева тесто. Меси се, докато не се получи еластично тесто, което не лепне. 
  3. Добавя се брашно, ако е необходимо. Готовото тесто се покрива с чиста влажна кърпа и се оставя за час и половина. 
  4. Когато удвои обема си, тестото се поставя на набрашнена повърхност, разделя се на две и се премесва още 5-6 минути. Всяка част се разделя на три и се разточва на дълги "змиички", след което се заплитат, както се плете козунак. Краищата се застъпват и се сплитат на плитка. Сплетените хлябове се покриват с кърпа и се оставят да втасат за около час. 
  5. Намазват се с разбит жълтък, поръсват се с маково семе и се пекат в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 40 минути.
Още от : печива

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK