Close search

Филе от сьомга с шам-фъстък, прошуто чипс и картофено пюре

4.6
от общо 132 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1

Филе от сьомга с шам-фъстък, прошуто чипс и картофено пюре photo-credit Филе от сьомга с шам-фъстък, прошуто чипс и картофено пюре

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Счукваме шам-фъстъка на дребно, след което подправяме сьомгата със сол и пипер, и от едната страна я овалваме в счукания шам-фъстък. 
  2. Взимаме прошутото и го запържваме в зехтин, след което изпържваме и рибата. 
  3. Картофите ги правим на пюре, върху което прибавяме сьомгата и накрая  декорираме с готовият чипс от прошуто.

* Филе от сьомга с шам-фъстък, прошуто чипс и картофено пюре може да опитате в ресторант Background.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).

Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK