Close search

Фузили "Болонезе"

3.5
от общо 127 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Фузили "Болонезе" photo-credit Фузили "Болонезе"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В по-дълбок тиган с капак, сипваме зехтина и когато се сгорещи запържваме нарязания на дребно лук.
  2. След минута-две поставяме и нарязания на дребно или счукан в хаванче чесън, заедно с нарязаните на дребно морков и целина. 
  3. Разбъркваме добре и добавяме каймата. 
  4. Бъркайки непрекъснато, пържим около 5 минути. 
  5. След това добавяме нарязаните на дребно домати и виното. Варим на тих огън около 10 минути.
  6. Прибавяме подправките и варим още 5 минути, след което соса е готов за сервиране. 
  7. Сваряваме фузилите, отцеждаме ги и ги поставяме в порционни чинии. 
  8. Върху всяка порция поставяме от соса и разбъркваме внимателно.
  9. По желание, гарнираме с малко настърган пармезан.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK