Close search

Гранола здравословноApple

3.5
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 2

Гранола photo-credit Гранола

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме сушените плодове и ядките на ситни парченца. Поставяме ги в различни купички.
  2. Разтапяме меда, към него добавяме водата и олиото и разбъркваме. 
  3. Смесваме овесените, пшеничените и ечемичени ядки, лененото семе и ги заливаме със сместа от накълцаните лешници и бадеми. Добавяме медената смес и разбъркваме добре, така че сосът да се разпредели равномерно.
  4. Върху голяма тава поставяме хартия за печене и изсипваме сместа, като я разпределяме равномерно по цялата тава на тънък пласт. 
  5. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 25 минути (като на всеки 3-4 минути разбъркваме - целта е ядките да изсъхнат напълно и да станат хрупкави, ако не разбъркваме сместа по време на печене, тя ще изгори отгоре). 
  6. След като ядките са изсъхнали изваждаме от фурната и оставяме на страна, докато изстине.
  7. След като сместа от ядки е напълно изстинала, към нея добавяме нарязаните сушени плодове и разбъркваме добре. 
  8. Добавяме прясното мляко и сервираме.

Съвет:

Гранола може да консумираме вместо с прясно, с кисело мляко.
Също така може да добавим и пресни плодове, според сезона. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK