Close search

Гръцко пастицио

3.3
от общо 132 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Гръцко пастицио photo-credit Вкусно пастицио

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За соса: Разтапяме маслото в дълбок съд и към него прибавяме брашното при постоянно бъркане. Прибавяме и млякото, без да прекъсваме бъркането и така докато се сгъсти. Оставяме да поизстине малко и след това добавяме разбитите жълтъци и солта.
  2. За пастата: Смесваме сварените макарони със 100 грама от настъргания кашкавал и белтъците.
  3. Половината от тях разстиламе в намазана с масло тава и ги поръсваме с олио. 
  4. Запържваме каймата с лука, доматения сок и подправките, и я добавяме към макароните.
  5. Поръсваме с още 100 грама от кашкавала и отгоре добавяме останалите макарони. 
  6. Заливаме със соса "Бешамел" и поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 25-30 минути. 
  7. Малко преди да извадим от фурната, поръсваме с останалия (120 г) кашкавал и печем още 5 минути (докато кашкавалът отгоре се разтопи).
Още от : паста

3 Коментара

  1. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    Здравейте, да, наистина има допусната техническа грешка, лъжиците брашно са 4. Благодарим за коментара!

  2. Small
    Гергина

    Извинявайте но стия
    9 сл. Бешамел или питка ще
    правим

  3. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Владимир

    Не е почти така, а то си е съвсем така. Добро е , бързо е , вкусно е , и както е при други храни, така е и при това. В сайтове, и всякакви медии е пълно с такава информация, има неща на които се набляга, и информацията за тях е по-обемна.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност