Close search

Гръцко пастицио

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Гръцко пастицио photo-credit Вкусно пастицио

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За соса: Разтапяме маслото в дълбок съд и към него прибавяме брашното при постоянно бъркане. Прибавяме и млякото, без да прекъсваме бъркането и така докато се сгъсти. Оставяме да поизстине малко и след това добавяме разбитите жълтъци и солта.
  2. За пастата: Смесваме сварените макарони със 100 грама от настъргания кашкавал и белтъците.
  3. Половината от тях разстиламе в намазана с масло тава и ги поръсваме с олио. 
  4. Запържваме каймата с лука, доматения сок и подправките, и я добавяме към макароните.
  5. Поръсваме с още 100 грама от кашкавала и отгоре добавяме останалите макарони. 
  6. Заливаме със соса "Бешамел" и поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 25-30 минути. 
  7. Малко преди да извадим от фурната, поръсваме с останалия (120 г) кашкавал и печем още 5 минути (докато кашкавалът отгоре се разтопи).
Още от : паста

1 Коментар

  1. Small
    Владимир

    Не е почти така, а то си е съвсем така. Добро е , бързо е , вкусно е , и както е при други храни, така е и при това. В сайтове, и всякакви медии е пълно с такава информация, има неща на които се набляга, и информацията за тях е по-обемна.

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK