Close search

Канелени рулца

5.0
от общо 126 глас
Време: 260 мин.
Ниво: лесно
Порции: 24

Канелени рулца photo-credit Ароматни канелени рулца

Продукти

Начин на приготвяне

1. За да направим тестото, разтваряме маята в затоплено мляко в голяма купа и оставяме настрана за 5 минути, докато удвои обема си. Разбиваме отделно с миксер захарта, омекналото масло, яйцата, ванилията и солта. Постепенно с бъркане добавяме и 1 чаша брашно.

2. Замесваме тестото върху леко набрашнена повърхност за около 5-7 мин, докато стане гладко.

3. Оформяме тестото на топка и го поставяме в намазнена с олио купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставаме да втаса за на топло място, докато се удвои като обем, за около 2 часа.

4. За плънката смиламе подправките в мелничка или счукваме в хаванче, докато получим финни частици и ги смесваме с кафявата захар. Добавяме маслото и разбъркваме. Можем да заместим всички подправки с 3-4 супени лъжици канела. Разбъркваме с миксер, докато получим кремообразна смес.

5. Разточваме тестото на правоъгълник с размери 35x70 см. Намазваме го плътно с крема. Навиваме го на руло и го нарязваме на 24 ролки.

6. Нареждаме ролките в намазнена кръгла тавичка (2х12) и ги оставяме за 45 мин. да втасат допълнително и да удвоят размера си.

7. Печем на 180 градуса за около 20 мин. Поднасяме ги с глазура от разбитата сметана, захар, ванилия и крема сирене.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK