Close search

Канелони със сирене и спанак

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Канелони със сирене и спанак photo-credit Канелони с рикота и спанак

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Задушаваме ситно нарязания лук заедно със спанака, добавяме и сиренето Рикота. Сваляме от котлона и добавяме 50 грама от пармезана, сол и пипер на вкус.
  2. Пълним канелоните със шприц или дълга лъжица. 
  3. За соса: запържваме брашното в масло и добавяме топлото мляко. Бъркаме енергично с тел, за да не се образуват бучки. Ако се налага използваме и пасатор, за да постигнем хомогенна смес.
  4. Намазваме тавичка с масло, разстиламе сос на дъното и нареждаме канелоните. Покриваме ги с още сос Бешамел и поръсваме с останалите 50 г пармезан.
  5. Печем около 30-40 минути, на 190 градуса с вентилатор. След като се зачерви изваждаме и изчакваме 10 минути преди сервиране.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK