Close search

Картофено пюре с праз лук здравословноApple

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Картофено пюре с праз лук photo-credit Картофено пюре с праз лук и прясно мялко

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги отцеждаме. 
  2. Намачкваме картофите с ръчна преса и към тях прибавяме затоплените масло и мляко. 
  3. Разбъркваме добре и посоляваме на вкус. Оставяме да се поохлади, без да изстива напълно. 
  4. През това време почистваме и измиваме празът. Нарязваме го на много ситно и  го слагаме в пюрето. 
  5. Поръсваме с лимоновият сок на вкус и разбъркваме всичко още веднъж. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK