Close search

Киш с броколи и сирене

5.0
от общо 126 глас
Време: 80 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Киш с броколи и сирене photo-credit Ароматен киш с броколи и много сирене

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа смесваме продуктите за тестото, без орехите, и ги намачкваме с ръце, докато се получат трохи. Нарязваме и добавяме орехите.
  2. Замесваме гладко маслено тесто, което завиваме в прозрачно (стреч) фолио и оставяме в хладилник за 20 минути, да стегне.
  3. След това го разточваме върху фолио и го разстиламе във формата, в която ще го печем. Ако тестото междувременно омекне, е добре да го сложим отново в хладилник за кратко.
  4. Печем в загрята на 190 градуса фурна за 10 минути, покрито с пергаментова хартия.
  5. Почистваме и разделяме броколите на розички, и ги бланшираме в кипяща вода със сол за 3–4 минути, след което ги слагаме за секунда в ледена вода и ги отцеждаме.
  6. Морковите и сирената настъргваме, а чесънът се стриваме на паста.
  7. В купа разбиваме яйцата, заедно със сметаната, млякото, естрагона, сол и пипер на вкус, и към тях прибавяме сместа със сирената.
  8. Готовият блат изваждаме от фурната и оставяме да се охлади.
  9. След това изсипваме плънката, а отгоре разпределяме розичките броколи.
  10. Печем в загрята на 180 градуса фурна, за около 45–50 минути

1 Коментар

  1. Small
    Тината

    Страхотен киш!! Получи се! Много сполучлива рецепта. Особено орехите в блата придават уникален вкус. Благодаря ви!

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK